Победителите в организирани от Общината конкурси, както и артистични

...
        Победителите в организирани от Общината конкурси, както и артистични
Коментари Харесай

Талантливи видинчани получиха награди в Деня на българската община

        Победителите в проведени от Общината състезания, както и артистични видински деца бяха наградени на празничния 12 октомври.

Неслучайно това стана навръх датата, на която се отбелязва Денят на българската община, тъй като най-важният детайл на локалното самоуправление са точно жителите, а децата и учениците са бъдещето на Видин.

        Заместник-кметът на Общината Борислава Борисова поздрави присъстващите от името на кмета доктор Цветан Ценков и от свое име. „ Денят на българската община ни припомня, че от общите старания на всички нас – администрация, поданици, даже най-малките, децата, зависи Видин да продължи да се развива и да се трансформира във все по-добро място за живот. На днешния прекрасен празник избрахме да разпознаваем хората, които интензивно се включиха в разнообразни наши начинания. Надявам се, че и отсега нататък общинските мероприятия ще провокират интерес и чакаме повече хора да вземат участие “, показа Борисова. Тя благодари на чиновниците в общинската администрация за всеотдайния труд и положителната взаимна работа и им пожела здраве, професионални и персонални триумфи.

        Заместник-кметът връчи премиите на спечелилите в извършения от Община Видин фотоконкурс „ Панаири, Панаири… “, с който феновете на изобретателната снимка бяха провокирани да уловят пъстрата атмосфера на тазгодишния обичаен панаир. На трето място е фотографията на Василена Тодорова, събрала 251 гласа. Второ място е за фотографията на Анна Данкова, която получи 301 лайкове. Победител във фотопредизвикателството „ Панаири, Панаири… “ е Каролина Петкова, чиято фотография е с 512 лайкове. Поощрителни награди в състезанието завоюваха Найден Антонов и Зорница Василева, които не съумяха да участват и ще ги получат по-късно.

За втора поредна година Община Видин провежда през летните месеци разнородни клубове по ползи за деца и младежи. Един от тях даде опция на нашите дребни съграждани да развият своя гений в рисуването под управлението на Красимир Топчийски, учител по изобразително изкуство в Средно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “. Днес във фоайето пред залата на Общинския съвет бе подредена галерия с част от творбите, които дребните художници сътвориха през миналото лято. Община Видин приготви тематични награди за участниците в клуба по изобразяване, с цел да ги насърчи и насърчи да развиват дарбата си. Те бяха връчени от Ани Каменова, изпълняваща длъжността секретар на Общината.

Заключителната част на събитието бе отдадена на Общинския трагичен спектакъл „ Владимир Трандафилов “. През 2021 година се навършиха 130 години от построяването на неговата постройка, която е първата построена в България по “европейски пример ” особено за театрални представления. По този мотив беше разгласен конкурс за рисунка на тематика „ Видинският спектакъл “. Целта бе да се покаже както хубостта на постройката като архитектурна забележителност и монумент на културата от локално значение, по този начин и магията на театралното изкуство. Отложеното поради въведените през предходната година противоепидемични ограничения награждаване на спечелилите, се състоя през днешния ден.

Децата, заели от първо до трето място в категория 5-7 клас – Ивана Иванова (Основно учебно заведение „ Иван Вазов “), Йоана Янкулова (ППМГ „ Екзарх Антим I “) и Божидара Петрова (СУ „ Св. св. Кирил и Методий “), получиха своите награди от шефа на театъра Дейвид Славчев. В категория 8-12 клас победителката – Александра Любенова (ГПЧЕ „ Йордан Радичков “), беше възпрепятствана да участва и премията ще й бъде предадена след това. По уважителни аргументи не съумя да пристигна и заелата второ място Диана Миткова (СУ „ Св. св. Кирил и Методий “), а премията одобри нейната преподавателка Бисерка Вълканова. Наградата на класирания на трето място Ростислав Живков, който е от Раднево, ще му бъде изпратена.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР